Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τη δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας

spot_img

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τη δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που  έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση σήμερα, επιχειρεί να καταργήσει  στην πράξη την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Είναι στην ουσία η χαριστική βολή στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που ανατρέπει τη θεμελιώδη εργασιακή συνθήκη του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ, δηλαδή την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών και δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες, με το αζημίωτο φυσικά κι από τις τσέπες των ασθενών.

Στην Ελλάδα με το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας της Ευρώπης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ωμά στους εξουθενωμένους γιατρούς του ΕΣΥ να αναζητήσουν συμπληρωματικά εισοδήματα από την τσέπη των ασθενών, ασκώντας και ιδιωτικό έργο εκτός νοσοκομείο.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αλλάζει όλη η φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος υγείας κι από  την καθολική, ισότιμη και δωρεάν φροντίδα την οποία διασφάλιζε ο γιατρός – δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και αφοσιωμένος στη περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ.

Οι δωρεάν υπηρεσίες θα συρρικνώνονται και οι επί πληρωμή θα επικρατήσουν. Γυρνάμε πίσω στην εποχή που το “προνόμιο” στην περίθαλψη είχαν μόνο όσοι διέθεταν χρήματα ή “μέσον”.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας  επιχειρεί να παρακάμψει και το ΣΤΕ κι ανακοίνωσε αύξηση μισθών των υγειονομικών10 % ενώ το ΣΤΕ έχει βγάλει απόφαση για επιστροφή των μισθών σε κατάσταση προ μνημονίων αφού σε πολλές περιπτώσεις οι υγειονομικοί έχουν  υποστεί περικοπές γύρω στο 50 %.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει συνολικά το νέο νομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια περίθαλψη και ζητά την απόσυρσή του ενώ θα αγωνιστεί για  τη συνολική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη τινάζει την κοινωνία στον αέρα, βουλιάζει τη χώρα στην αισχροκέρδεια και την αδικία, η φτώχεια αυξάνεται κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που έρχεται και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας να μας γυρίσει στη δεκαετία του ’60 και του ’70, πριν την ίδρυση του ΕΣΥ, ώστε όποιος δεν έχει λεφτά να μην μπορεί να βρει έναν καλό γιατρό.

Για ένα «νέο ισχυρό και σύγχρονο ΕΣΥ» ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ έχει κοστολογήσει ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται στους παρακάτω άξονες:

-πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας,

-μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά,

-αυτόματη προκήρυξη όλων των κενούμενων οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ,

-ειδικά κίνητρα για την προσέλευση γιατρών στις άγονες και νησιωτικές περιοχές,

-παύση της «τιμωρητικής αναστολής εργασίας για υγειονομικούς»,

-εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ,

-αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 380,

-πλήρη κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες,

– εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού σε όλη την επικράτεια,

-λειτουργία ανά δήμο Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας,

-ανάπτυξη ΜΑΦ και ΜΕΘ στα νοσοκομεία της περιφέρειας ώστε να αποφεύγεται η μεγάλη μετακίνηση ασθενών προς τα κεντρικά νοσοκομεία,

–  επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ, με στελέχωση πληρωμάτων και πανελλαδικό δίκτυο διακομιδής ασθενών με χερσαία, εναέρια και πλωτά μέσα,

– εγγυημένη πρόσβαση ΌΛΩΝ των ασθενών στις σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες,

-καθοριστική μείωση της συμμετοχής στο φάρμακο για τους χρόνια πάσχοντες,

-διεύρυνση των υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ για το σύνολο των πολιτών, αποκέντρωση των υπηρεσιών του, κάλυψη νέων υπηρεσιών όπως οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά κι ενήλικες,

-παρουσία παιδοψυχολόγων στα σχολεία.

Αργοστόλι 1    Δεκεμβρίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img